• Energiezuinig

  • Comfortabel

  • Onzichtbaar

  • Gebruiksvriendelijk


Een legplan opstellen voor uw vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming begint met een goed legplan. In dit plan geeft u aan hoe de vloerverwarmingsbuizen gelegd moeten worden.

U heeft de keuze tussen diverse legpatronen:

  • een meanderpatroon
  • een dubbel meanderpatroon
  • of een slakkenhuispatroon

Het slakkenhuispatroon is het meest gekozen legpatroon voor vloerverwarming, omdat hierbij de aanvoer- en retourleidingen naast elkaar lopen. Dit patroon is echter wel lastiger te leggen en is minder flexibel bij eventuele obstakels. Het is voor dit type vloerverwarming daarom uiterst belangrijk om een legplan te maken en het op de juiste manier te berekenen.

Een goed vloerverwarming legplan maken

Wanneer u in het vloerverwarming plan kiest voor een slakkenhuispatroon, liggen aanvoer en retourleidingen steeds naast elkaar. In dit plan voor vloerverwarming heeft u de minste kans op scheurvorming in de vloer omdat de warmte optimaal verspreid wordt.

Zorg allereerst dat u een correcte plattegrond heeft van uw woning. Wanneer u deze aan ons mailt, kunnen wij, gelijk met uw bestelling in onze webshop, zorgen voor een correct vloerverwarming plan. 

Vervolgens is het goed om een specifiek type te selecteren (slakkenhuis, meander of dubbel meander) en daarmee uw legplan voor de vloerverwarming te maken. Let er overigens ook goed op of u vloerverwarming als hoofdverwarming wilt aanleggen of als bijverwarming. Dit heeft namelijk invloed op de onderlinge afstand tussen de buizen.

Aan de hand van dit plan kunt u ook de lengte van de verschillende groepen en dus de hoeveelheden en het aantal verdelers berekenen. Zo weet u precies wat u aan materiaal nodig heeft voor een systeem in uw pand.

Legplan vloerverwarming berekenen

Wanneer u een legplan voor vloerverwarming wilt berekenen, raden we aan om deze uit te tekenen, zeker als u kiest voor het slakkenhuispatroon. U dient de vloerverwarmingsbuizen goed uit te meten om de juiste groeplengtes te krijgen. Deze klus vraagt om uiterste nauwkeurigheid. Veel mensen die dit voor de eerste keer doen, ervaren het als een lastige taak. Als u nooit eerder een legplan voor vloerverwarming heeft gemaakt, is het een goed idee om deze door onze professionals te laten maken. Wij helpen u graag met een legplan voor uw systeem.

Vloerverwarming aanleggen

Wanneer u een uitgewerkt vloerverwarming legplan heeft, kunnen wij deze uiteraard voor u uitvoeren. Wij kunnen zowel het slakkenhuispatroon als het meanderpatroon voor u in de vloer frezen, maar wij kunnen deze patronen uiteraard ook op tackerplaten vastzetten of met boorclips de buizen in het juiste patroon vastzetten. Iedere woning heeft andere kenmerken en wij helpen u graag verder met maken en uitvoeren van het juiste vloerverwarming legplan.

Actief door heel Nederland

FHCN is actief in heel Nederland en komt voor vloerverwarming in Zwijndrecht of Spijkenisse graag naar u toe. Ook in alle andere steden en dorpen van Nederland weten klanten ons te vinden. Bent u op zoek naar een professioneel advies over het berekenen van een legplan? Raadpleeg dan onze specialisten.

Ons team uit Dordrecht regelt de montage van vloerverwarming overal

Wij worden niet alleen in Rotterdam en omgeving ingeschakeld voor het aanleggen van vloerverwarming, maar we bieden onze diensten aan in heel het land en zelfs daarbuiten. Van Zoetermeer tot aan Nieuwegein en van Alphen aan de Rijn tot aan Antwerpen rekent u op onze expertise. Natuurlijk komen we ook graag bij u in Rotterdam langs voor de bevestiging van uw vloerverwarming.

Verschillende vaste werkwijzen

Wij zijn gespecialiseerd in vier verschillende werkwijzen. Als wij uw vloerverwarming komen monteren in Rotterdam, kiest u uit methodes met: • Bevestigingsnetten • Tackerplaten • Een droogbouwsysteem • Een boormachine Wij bekijken graag samen met u welke werkwijze in uw situatie het beste is. Zo weet u zeker dat de bevestiging van uw vloerverwarming in Rotterdam volledig naar wens wordt gedaan.

 

Profiteer van ons ervaren montageteam

Floor Heating and Cooling Netherlands B.V. in Dordrecht beschikt over een enthousiast, ervaren en deskundig montageteam. Ons team komt graag bij u langs om u te ondersteunen bij het maken van een legplan voor uw vloerverwarming en andere projecten. Bovendien schakelt u ons in voor de gehele montage, inclusief het infrezen van uw vloerverwarming in Dordrecht én voorzien we u graag van advies. Maak een afspraak door te bellen naar 0031 (0) 78 302 1089 of door een e-mail te sturen naar info@fhcn.nl.